Wat is cannabis?

Hasj en wiet (Cannabis) is het bijproduct van de vrouwelijke hennepplant. Het gaat hier dan om de toppen van de plant.
 
De planten groeien wild in tropische warme gebieden, maar tegenwoordig zijn ze ook zelf te kweken in het Nederlands weer (autoflower planten).
 
Mensen gebruiken Hasj en/of wiet voor het high (sativa) of stoned (indica) effect. De toppen bevatten vele chemische stoffen waaronder THC. THC is het psychoactieve stofje dat jou een high of stoned effect geeft, maar dit gaat gepaard met de andere chemische stoffen. Wanneer de THC levels lager zijn dan de “cannabidiol” levels dan krijg je meestal een stoned effect. Hoe warmer het klimaat is waar de plant groeit hoe meer THC het zal bevatten.
 

Hoe wordt het gebruikt?

Roken

In ons land wordt Cannabis vaak gerookt. Meestal vermengd men de wiet of hasj met tabak en rollen ze het in een lange vloei. Deze cannabis sigaret heet dan een ‘’joint’’ en het gebruik ervan heet dan ‘’blowen”. Het voordeel van cannabis op deze manier te gebruiken is, omdat de effecten bijna direct te voelen zijn en men het hierdoor dus makkelijk kan doseren.
 

Eten

Cannabis is ook in voedsel te verwerken. Denk hierbij aan: wiet thee, spacecake, wiet brownies etc. Het voordeel van cannabis consumeren op deze manier is dat het niet schadelijk is voor de longen (omdat je geen rook inademt). Er zitten echter we nadelen aan het eten van cannabis.
 
Cannabis etend consumeren is lastig te doseren, aangezien de effecten pas na 30 tot een uur te voelen zijn. Dit heeft als gevolg dat mensen teveel innemen waardoor je je onprettig gaat voelen.
 

Roken

Cannabis is niet legaal in Nederland, maar gedoogd. Dat wil zeggen dat de politie (waarschijnlijk) niet zal optreden als je een joint publiekelijk opsteekt of als je een beetje wiet bij je op zak hebt. Wat ze wel kunnen doen is alles in beslag nemen.
 
Volgens het gedoogbeleid is het toegestaan om tot 5 gram op zak te hebben en zelf tot 3 plantjes thuis te laten groeien. Het laten groeien van wietplanten is eenvoudig, door het ruime aanbod van wietzaadjes op het internet. Voorbeelden van leveranciers zijn Dinafem, Royal Queen Seeds en Seedmarket.com.
 
    19-12-2016 15:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Over roken...

Wilt u informatie toevoegen of heeft u een linksuggestie? Mail naar webshop1001@hotmail.com