Al een geringe tijd op zoek naar een waterpijp? Hier vind je informatie over waterpijpen. Ten eerste: wat is een waterpijp precies en waar bestaat het uit:

Een waterpijp bestaat eigenlijk uit vier delen:

  • ten eerste, het tabakskommetje: hier komt het rookwaar in
  • een metalen schacht: deze loopt van onder de tabakskom tot in het glazen reservoir, net onder het waterniveau
  • een waterpijpslang: buigzame slang met mondstukje waardoor de rook wordt opgezogen.
  • glazen reservoir: gevuld met water, of alcohol voor een dubbel effect

Het glazen reservoir dient te worden gevuld met water, ongeveer zover dat de van metaal gemaakte schacht circa twee cm onder water komt. In de tabakskom stop je het rookwaar. Daarna wordt dit afgedekt met aluminium folie. Hier prik je gaatjes in. Daarna leg je er een waterpijpkooltje op. Door nu op het mondstukje te gaan zuigen ontstaat er  een soort onderdruk boven de vloeistof. Hierdoor wordt er door de vloeistof heen lucht aangezogen door de kop. Voorwaarde is wel dat de bokaal perfect luchtdicht is om te voorkomen dat de rook verdunt, of er geen onderdruk komt.

Het brandende kooltje is een tablet gemaakt van houtskoolgries dat zeer snel tot gloeien kan worden gebracht. Een tablet heeft veelal een doorsnee van 33 mm of 44mm. Tegenwoordig kun je ook kooltjes met smaakjes kopen. Maar dat is op zich niet nodig want het tabak heeft al een smaakje.

Aangezien het roken van een waterpijp niet echt gezond is zijn er inmiddels goede alternatieven voor de traditionele tabak op de markt gekomen. De traditionele tabak wordt bijvoorbeeld vervangen door zogenaamde damp stenen of een speciaal kruiden mengsel. De dampsteentjes (steam stones) zijn een soort grindkorrels ter grootte van 5-9 mm en worden gemaakt van een mineraal dat het vermogen heeft om vloeistoffen efficiënt te absorberen. Bij verhitting van de steentjes wordt de vloeistof langzaam losgelaten in de vorm van damp/stoom. Deze unieke eigenschap maakt de steentjes zeer geschikt als alternatief voor het traditionele shisha tabak. De werking van de stoomsteentjes is identiek aan het principe van elektronische sigaretten. In beide gevallen inhaleer je de verdamping van een vloeistof, waardoor je dus geen vaste materie of stofdeeltjes inademt zoals bij traditionele tabak het geval is.


Waar kun je een shisha kopen?

In een aantal winkels in Nederland kun je een shisha kopen. Deze winkeltjes zijn echter niet in iedere stad te vinden. Alleen in de wat grotere steden in Nederland vind je winkels waar shisha's verkrijgbaar zijn. Een shisha kun je wel heel eenvoudig online kopen. Er bestaan verschillende webshops die shisha's aanbieden. Www.shishahut.nl is de grootste en goedkoopste webshop met waterpijpen, je vindt in deze webshop waterpijpen in veel verschillende soorten en maten voor zeer scherpe prijzen. Ook heeft deze shishahut een grote showroom waar vrijwel alle waterpijpen opgesteld staan en waar je de shisha's kunt bekijken en eventueel direct kunt afrekenen en meenemen.


Ken je de waterpijpkooltjes met smaak al?

Nieuw zijn waterpijp kooltjes met smaak. Deze kooltjes bevatten net als het smaaktabak, een speciale smaak en maken het waterpijp roken dus nog intenser met meer smaak. Je kunt dezelfde smaak kiezen als het smaaktabak, je kunt ook een andere smaak kiezen, zodat je een heerlijke gecombineerde smaak zult proeven. De kooltjes zijn erg gemakkelijk aan te krijgen. Met het vlammetje slecht enkele seconden onder het kooltje zal deze al gauw gaan gloeien. Weet je niet hoe dit werkt? In dit filmpje hieronder van Shishahut zie je hoe dit in zijn werk gaat. 

In dit Youtube filmpje hierboven zie je hoe een 'standaard' kooltje wordt aangestoken. Dit werkt bij de kooltjes met smaak echter precies het zelfde. Gebruik bij het aansteken van een kooltje altijd wel een kolentang! Een kooltje kan namelijk wat gaan knetteren als deze is aangestoken, daarom moet het kooltje altijd op afstand gehouden worden.
 

Waterpijp roken met je vrienden?

Veel waterpijpen hebben één slang. Er zijn echter ook heel veel shisha's verkrijgbaar met meerdere slangen. Zo zijn er shisha's met twee slangen, maar ook met drie slangen of zelfs vier slangen! Het voordeel aan zo'n waterpijp met meerdere slangen is dat je met je vrienden tegelijk kunt roken! Dat kan met een shisha met één slang natuurlijk ook wel, alleen moet je dan de slang steeds doorgeven. Dit is niet altijd hygiënisch en ook niet even handig. Een shisha met meerdere slangen heeft dus absoluut voordelen. Heb je een verjaardag of feestje waarbij je meerdere waterpijp-liefhebbers uitnodigt? Zet dan de shisha met meerdere slangen op je tafel en rook gezellig met zijn allen van de waterpijp! Een waterpijp met meerdere slangen heb je in een klein formaat maar ook in een groter formaat. De keuze is dus enorm en je kunt een waterpijp kiezen die helemaal aan jouw wensen voldoet!

Wanneer je met je vrienden gaat roken moet je er natuurlijk voor zorgen dat je voldoende waterpijp tabak op voorraad hebt. Kies voor verschillende smaken zodat iedereen een keer de smaak kan kiezen. Ook het mixen van verschillende smaken in de tabakskom is een aanrader. Het zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Er zijn ook waterpijpkooltjes verkrijgbaar met een smaakje. Deze kooltjes kun je combineren met de smaken van je waterpijptabak en ook dat zorgt voor een heerlijke smaak.


Khalil Mamoon

Khalil Mamoon is een van de meest bekende merken in de waterpijp wereld. Grote waterpijp liefhebbers kiezen dan ook al gauw voor een Khalil Mamoon waterpijp. Deze shisha's staan bekend om de prachtige uitstraling met de uitgebreide illustraties en de mooie kleurcombinaties. Naast de elegante uitstraling is de shisha ook een waterpijp waar je kwalitatief zeer goed mee kunt roken. De waterpijpen van Khalil Mamoon zijn over het algemeen wat grotere modellen. De hookahs zijn afgewerkt met erg leuke details. Deze shisha's zijn per stuk handgemaakt in Egypte en dat zorgt ervoor dat geen enkele shisha hetzelfde is.
 

Waterpijp kooltjes

Om een waterpijp te roken heb je kooltjes nodig. De kooltjes leg je bovenop je tabakskop. Door de hitte van het kooltje wordt het tabak verwarmt en ontstaat er een rookwolk. Het waterpijptabak heeft een lekker smaakje en die proef je zodra je de waterpijp rookt.
Er zijn verschillende soorten waterpijpkooltjes. De meest bekende (en voordelige) kooltjes zijn de ronde kooltjes die per 8 of 10 verpakt zijn in een rolletje. Deze kooltjes zijn ook verkrijgbaar met speciale smaakjes eraan, zo zijn er kooltjes met aardbei smaak, perzik smaak, citroen smaak, en nog veel meer. Voor een nog intensere smaak combineer je dus je smaaktabak met smaak kooltjes! Je hoeft in dat geval niet perse dezelfde smaken te kiezen, een combinatie van meerdere smaken is ook erg lekker.
Ook de zogenaamde TOM Cococha kooltjes, die gemaakt zijn van bamboe, zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Dit zijn kooltjes zonder chemische ingrediënten, en dus minder slecht voor je gezondheid.
 


Weergave:
Geen producten aanwezig

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Over roken...

Wilt u informatie toevoegen of heeft u een linksuggestie? Mail naar webshop1001@hotmail.com