Weergave:
Geen producten aanwezig

Stoppen met roken


Stoppen met roken levert direct voordelen op. Zo ga je er beter uitzien, omdat de doorbloeding van je huid verbetert. Ook zal je merken dat je longen beter werken en dat je minder benauwd bent. Dit zorgt er meteen voor dat je meer energie hebt. Meestal valt dit na enkele dagen al meteen op. Naast dit zal je ook een frissere adem hebben. Helaas gaat het stoppen met roken niet voor iedereen even makkelijk. Nicotine is zeer verslavend en er zomaar vanaf stappen gaat dan ook niet altijd zonder problemen. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen om te stoppen met roken.

1. Zet de redenen om te stoppen met roken op een rij. Pak er pen en papier bij en schrijf op waarom je wilt stoppen met roken. Je kunt stoppen omdat je je gezondheid wilt verbeteren, omdat je roken te duur vindt, of omdat je misschien wel zwanger bent of graag wilt worden. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te stoppen met roken.

2. Weet wanneer het moment is dat jij het roken het meest zult gaan missen. Vaak zijn dit momenten zoals vlak na het eten of ’s ochtends bij de koffie. Ook wanneer je op het terras gaat zitten is de verleiding voor rokers graag erg groot om een sigaretje op te steken. Je moet voor dit soort momenten alternatieven gaan vinden. Je kunt bijvoorbeeld op dit soort momenten standaard een stuk fruit gaan eten of een lekker snoepje.

3. Zorg ervoor dat alles wat je aan roken herinnert uit je leefomgeving verdwijnt.

4. Kies een stopdatum. Veel mensen kiezen voor 1 januari van het nieuwe jaar, maar daar hoef je natuurlijk niet op te wachten. Hoe eerder je stopt met roken, hoe beter!

5. Zorg voor voldoende ontspanning. Wandelen, zwemmen en fietsen zijn heerlijke activiteiten om te ontspannen.

6. Wanneer je regelmatig rookt weet je vast ook dat dit erg veel geld kost. Zodra je gestopt bent, spaar dan al het geld op wat je normaal aan je sigaretten uit zou geven. Na een paar weken zal je al een behoorlijke spaarpot bij elkaar verzameld hebben. Ga iets leuks doen of koop dat ene paar schoenen die je al weken lang wilt hebben!

7. Vind je het stoppen met roken toch wat lastiger dan gedacht? Er zijn speciale hulpverleners die je hiermee kunnen helpen. Met hulp wordt alles gemakkelijker!


Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Over roken...

Wilt u informatie toevoegen of heeft u een linksuggestie? Mail naar webshop1001@hotmail.com