Wat zijn de verschillen tussen een e-sigaret en een gewone sigaret?
 

De gewoonte om te roken is natuurlijk op geen een manier goed voor je. Toch doen heel veel mensen het. Het wordt immers een verslaving genoemd. Wel zijn er veel verschillende nieuwe manieren op de markt gebracht om ‘gezonder’ te gaan roken. Deze manieren zijn natuurlijk niet echt gezonder. Wel kunnen sommige manieren er voor zorgen dat je minder gaat roken. Dit komt door dat je minder trek krijgt in een sigaret. Een van de manieren om ‘gezonder’ te gaan roken, is de e-sigaret. Dit is een elektronische sigaret.
 

De verschillen

1.    De elektronische sigaret werkt op een batterij. Je kan deze batterij opladen indien de sigaret leeg is. In deze e-sigaret bevinden zich een verstuiver en een cartridge die nicotine bevat. Een gewone sigaret bestaat uit nicotine en teer. Een e-sigaret bevat geen kankerverwekkend teer. Wel bevat een e-sigaret nicotine. Dat wijst er dus op dat een e-sigaret zeker niet gezonder is dan een gewone sigaret.
2.    In het begin kan je het gevoel hebben dat een gewone sigaret je meer voldoening geeft dan een elektronische sigaret. Sommige mensen vinden een e-sigaret zelfs vies. Dit verschilt per persoon.
3.    Bij een gewone sigaret komen er nog veel meer giftige stoffen vrij. Deze giftige stoffen krijgt een roker dus binnen.
4.    Bij een e-sigaret hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk iets of iemand brandt met je sigaret. Een e-sigaret kan dat namelijk niet en met een normale sigaret kan dit wel gebeuren.
5.    Gewone sigaretten zijn (bijna) overal te koop. De elektrische sigaret is maar beperkt verkrijgbaar. Een elektrische sigaret wordt namelijk niet in elk land verkocht.
6.    Gewone sigaretten mogen (bijna) nergens meer binnen worden gerookt. Niet in een café of een club enzovoort. Alleen nog maar buiten of op een terras. In tegenstelling tot de e-sigaret. Deze mogen wel binnen worden gerookt.


    06-09-2016 11:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Over roken...

Wilt u informatie toevoegen of heeft u een linksuggestie? Mail naar webshop1001@hotmail.com